Hjälp! Smakråd tack.

I need some serious hjälp. Jag ska snart köpa en ny vårjacka, och nej, inte en parkas tack! Jag har inte lust att spendera pengar på något som kanske bara håller i max två säsonger, även om det är jättesnyggt med parkas, så nej tack.
Jag vill hellre köpa något långsiktigt, något klassiskt. Så antingen ska det bli någon typ av skinnjacka, eller en trenchcoat. Men jag vet inte vad! Jag har sån beslutsångest!

Så, vad tycker ni? Ska jag go for the skinnjacka eller en trenchcoat? Sienna eller Mischa?? Hjälp mej!

   

Casual outfit

Vissa dager tryter inspirationen när man ska klä sej på morgonen. Idag var en sådan dag. Jag tog typ det enklaste jag kunde komma på, lite lånade grejor av min syster, och har känt mej vääldigt casual. Man kan ju inte vara piff varenda dag!



¤ Linne lånat av syster
¤ Kofta lånat av syster
¤ Jeans H&M
¤ Väska Friis&Co
¤ Skor H&M


Silver is hot-hot-hot!

Idag har jag rotat igenom lite gamla barndomskläder samt utklädningskläder...mäkta förvånad blev jag då jag hittade denna silverklänning! En gammal julaftonsklänning jag hade då jag var tolv. Den var givietvis mycket större på mej då, men nu är den ju skitsnygg som kortkort partyklänning!

 Såhär ser den ut.

168587-88 Voila! Med en topp under och skärp i midjan.

Danny vs John Travolta


Haha. Jag kollade igenom lite Oscar-bilder, också såg jag att John Travolta var med på bild. När jag var liten hade jag en liten crush på honom, jag tyckte att han var så cool med skinnjacka och allt. Så när jag såg den här bilden på hur han ser ut idag brast jag ut i gapflabb!

168587-86    168587-85

Är det samma person?!

And the Oscar goes to...

168587-84    168587-83 

Jag har sett att det är många bloggare som visat vilka de tyckte hade finast blåsa på Oscarsgalan. Jag kan ju inte vara sämre. Och efter att ha checkat in lite blåsor fastnade jag för dessa två. Det är iallafall de två klänningar jag själv skulle kunna tänka mig att bära...Ja, dom vore verkligen inte fy skam!

¤ Jennifer Lopez. Det är verkligen en vacker klänning. Kvinnlig, snygg och annorlunda empireskärning och dessutom min favoritfärg för balklänningar, champagne.

¤ Jodie Fosters Vera Wang klänning är vackert enkel, men ändå speciell med sin skärning...dessutom har den vårens färg: ljusgrå. Den är också perfekt om man vill dölja lite putmage.hehe.

Skor,skor,skor...

Är inte dessa skor sjukt snygga?! Jag-vill-ha.

168587-82

Outfit sunday

   

Idag kände jag mej lite grunge-aktig. Vet inte riktigt varför men det måste ha varit over-knee strumporna eller något.. Närbilden är för att visa hur snygga de randiga strumpbyxorna är.

¤ Linne-klänning Gina Tricot
¤ Vit bastopp Esprit
¤ Randiga strumpbyxor Lindex (närbild på det randiga)
¤ Over-knee strumpor Lindex
¤ Väska Friis&Co

Nu ska jag försöka vinna en auktion på tradera...wish me luck!

Underbara tygskor


Är inte dessa tygskor underbara?

168587-79bild:
gramdesign & elle

Kommer dessvärre bara tillverkas i 33 par :( hmm...

Dagens införskaffningar


   
Såhär ser alltså mina införskaffade kläder för dagen ut. Enkla och fina som man kan göra massor av olika combos av. Riktiga kap, endast 99.- styck också är de gjorda helt i bomull. Gött.

   
Och såhär ser de ut på mej.

168587-75   
Halsbandet kommer nog att bli väl använt. Mycket sött tycker jag!

Partyfredag?

Nepp. Inte för mej. Ska upp tidigt imorgon och jobba.. men om du ska ha röj kan du ju lyssna på denna goa låt, en av mina favoriter just nu: Konichiwa bitches (höj upp volymen och basen rejält!)

Lön = shopping!

LÖN! Äntligen. Jag var inne på Gina Tricot idag som faktiskt har riktigt, riktigt snygga kläder just nu. Jag provade en massa olika plagg, mest basplagg, och till slut blev det en svart a-linjeformad linneklänning samt en vit a-linjeformad t-shirtklänning. Köpte även lite accessoarer på H&M, ett litet guldhalsband med en fågel samt ett svart läderarmband från herravdelningen. Bilder kommer!

Jag har märkt att jag är väldigt mycket för svart & vitt just nu. Älskar klassika färger där plagget mer får säga sitt. De här två outfitsarna på Mischa och Mary-Kate älskar jag. Svart och vitt. Enkelt och snyggt, med en personlig touche.

     Bilder: celebworld.org

Och hur fanken kan man vara så snygg som Mischa är på bilden en vanlig vardag, helt osminkad? Nä, det måste bero på det vackra ljuset i bilden eller något. Gud, vilken fin bild...Avundsjuk?Ja.


Outfit torsdag



Japp. Såhär var jag klädd idag. Käck som få faktiskt med klänning och allt. Åh vad jag älskar klännig-modet. Hoppas det tar lååång tid innan det blir omodernt!

¤ (Typ) förklädesklänning som jag sytt upp lite på längden, Vero Moda
¤ Vit långärmad tee
¤ Leggings
¤ Väska, vintage

Härlig outfit!

Den senaste tiden har jag blivit en riktig sucker på ljust läder. Jag håller på att spana för fullt efter den ultimata väskan i ljust läder och hittade en väldigt söt från Topshop. Dock ingen sådan väska jag tänkt mej då jag vill ha en klassisk utan krusiduller. Men, men. Denna väskan skulle iallafall vara väldigt fin till sommaren, hela outfiten skulle vara fin till sommaren rättare sagt:

         Bilder: Topshop

Men, som alla vet, är det ju fortfarande fucking iskall vinter (hatar det), så då kan man ju addera denna toppen under tunikan, samt ett par strumpbyxor, så blir det inte riktigt så kallt:

     Bilder: Nelly, H&M

Dagens inomhusoutfit



Såhär var jag klädd idag. Inomhus förstås. När jag gick ut pälsades det på rejält med dubbla koftor, jacka, halsduk, mössa, vantar och stövlar. Det var svinkallt idag ju!

¤ Grå oversize-topp, Lindex
¤ Leggings, H&M
¤ Tygskor, H&M (dagens kap)
¤ Väska, vintage


Dagens kap



Idag tog jag en sväng förbi H&M för att köpa en present till en kompis. Jag är rätt så pank just nu, så jag hade riktat in mitt mål (presenten) och gick rakt emot det utan att blicka på något annat. Allt för att jag inte skulle se något jag själv ville ha. Dock var det en väldigt lång kö så jag var tvungen att gå till den andra våningen (hade ont om tid dessutom) där det alltid brukar vara lite mindre kö. Men. Nu bröt jag ju min plan för hur jag skulle gå i affären...och NATURLIGTVIS hittade jag dessa söta vår/sommar-skor, som var så prisvärda (98.-) att jag bara var tvungen att köpa dem. Jag är hopplös. Och ännu mer pank. Tur att det snart är lön.


Semlor, semlor...

Idag är det fettisdagen som många kanske redan vet. Jag har inte ätit någon semla idag. Jag blev erbjuden på jobbet, men det var så tidigt på dagen så jag tog ingen. Jag vill ha en nu istället! Blir så himla läskad av alla bloggare som skriver om dom. Dessutom är jag extra hungrig eftersom jag tappade några kilon förra veckan då jag var sjuk i lunginflammation... Jag vill ha ha ha en semla! Nu.

168587-64












Fast om jag tänker efter, så egentligen är jag faktiskt inte så mycket för semlor. Bröd och massa grädde, hur gott är det egentligen? Jag tror snarare att det är sockret och fettet i semlan som på något sätt lurar min hjärna att det är gott. Nej, jag är mer för choklad faktiskt... Jag  ÄLSKAR choklad (speciellt en gång i månaden). Jag och mina vänner tycker om det så mycket att vi infört "den internationella chokladdagen". Just nu kommer jag inte riktigt ihåg vilket datum, men någon gång i november. Den dagen är iallafall värd att fira. Det är tusen gånger godare än semledagen!

Första outfiten

Nu när jag har fått lite läsare till bloggen, tänkte jag att det är dags att lägga ut min första outfit. Såhär var jag klädd idag (huu vad vinterblek jag är!):

168587-60  


¤ A-linje klänning med guldtrådar Gina Tricot
¤ Kofta i silke byMalene Birger
¤ (dubbla, det är kallt) leggings H&M
¤ Svarta läderstövlar Björn Borg
¤ Väska Friis&co


Gaah!

Jag har hittat världens finaste kläder på internet, Forever21, ett företag från USA. Jag hade kikat in massor av söta och annorlunda toppar som ingen annan har, men sen när jag går till kundvagnen så ser jag att de inte skickar utomlands! ÅH! Typiskt. När man äntligen hittar lite annorlunda kläder. Jaja...jag får väl tänka att jag iallafall sparar den slanten och kan köpa annat. Plus att OM de hade skickat till Sverige hade det säkert blivit jättedyrt med frakt och tull.
Jag hade tänkt att beställa detta:


               

¤ Blommig klänning med sidenband och knyt i bak.
¤ Stickad blå kofta med stora knappar.
¤ Vit söt tunika.
¤ Röd tunika med vita hjärtan överallt.
¤ Blåvit-randig tunika med fickor.

SÅ FINT!

Cute!

The Sartorialist är en utav mina favoritbloggar. För er som inte vet så är det en man som driver den bloggen genom att fota snyggt klädda människor i främst New York. Nu ska han som driver den bloggen också börja fota barn som är snyggt klädda. Den första bilden är på en liten flicka som posar så sött! Hjärtat smälter när man ser henne. Jag vill också ha en liten och klä!

168587-54 Bild: The Sartorialist

Bilder på fynden

Här är alltså gårdagens second hand-fynd. Jag är riktigt nöjd med allt faktiskt.

168587-49

¤ Svart portföljväska, ganska lik en Hermes Kelly.
¤ Brun liten läderväska med långt band
¤ Vit stickad stortröja med blommiga knappar
¤ Blåmönstrad scarf
¤ Svart-guldigt armband
¤ Ett par lila-blå clipsörhängen
¤ Ett par svarta clipsörhängen
¤ Vitt halsband med srora kulor, ser ut som godisar.
Summa: 364 kr (inte illa pinkat)

                              
Den snygga "kellyväskan" 


Såhär kan jag ha scarfen


Det svart-guldiga armbandet


De kornblå örhängena matchar scarfen

Åh vad jag älskar second-hand!

Second hand-fyndat

Idag kände ett sånt otroligt sug efter second hand. Det är en utav de bästa grejor som finns att rota runt i en second hand affär efter fynd. Det mesta, tycker jag, är bara skräp. Men om man kikar lite extra och inte har så bråttom hittar man de där guldkornen som sedan visar sig har stor potensial i garderoben. Idag köpte jag bl.a två väskor, smycken och en kofta.

Jag provade också lite pälsjackor eftersom jag fick sån inspiration när jag kollade runt på höstens visningar på
style.com. Det fanns dock inga pälsar i min storlek, alla var gigantiska. Men när jag höll in dem lite ibak kände jag mej stencool i dem! Frågan är bara om man vågar gå runt med en stor päls på stan i höst....jag tror jag måste hitta en riktigt riktigt snygg päls i sådana fall. Jaja, efter en lugn myskväll ska jag nu gå och lägga mej. Ska lägga upp en bild på mina fynd imorgon...

I like (fusk)päls

Tänk om man fick skrutta omkring i någon utav dessa pälsar till hösten?


168587-48    168587-46 Bilder:
style.com

Redan höst 2007!

style.com har de lite bilder ifrån Londons modevecka. Min personliga favorit är Zac Posen. Han hade en väldigt stilig kollektion med mycket svart,lila,grönt och beige. Färger som jag själv passar i. Det var mycket höga midjor, men även lååånga klänningar och kjolar, vilket jag tror kommer bli stort till hösten i motsats till det kort-korta som gäller nu i vår och sommar. Vad tror du kommer bli stort till hösten?



       



Mina favoriter från Zac Posens visning:
¤ En underbart söt kappa med volym. Snyggt med diskreta skor till då kappan får säga sitt.
¤ Något jag vill ha till hösten är en päls! Fuskpäls givetvis, så att man ser sådär coolt donna-aktig ut. Snyggt att blanda rött och lila tycker jag.
¤ Helsvart igen. Det är så stiligt med helsvart då siluetten betonas. Själv har jag en liknande kjol som jag fyndade på vinterrean och sydde om lite.


Sista kapitlet-hostan

Idag känner jag att jag är på bättringsvägen med min lunginflammation. Jag hostar inte lika mycket längre och känner mig pigg i kroppen och sinnet. Nu har jag precis duschat, gjort hårinpackning, peelat ansiktet och kletat på ansiktlera (svider som attans). Härligt! Det värsta jag vet är att vara sjuk, men jag försöker alltid se saker positivt. Det som har varit positivt med den här lunginflammationen är att jag har hostat så mycket och så hårt att mina magmuskler har fått sej en rejäl uppfräschning. Nu gäller det bara att bibehålla dem!


       

Ha det så bra!

Denim it is!

Jag är lite sugen på någon sorts denim-överdel. Det är lite sådär bohem-snyggt. Tunikan från H&M, som är den enda prisvärda, ska tydligen vara lite stor i storleken och stl 32 var slut på deras sida...så jag får hålla utkik efter den i butikerna helt enkelt. Även om det är snyggt med oversize vill man ju inte vandra omkring i ett tält..hehe.


       

¤ Denimklänning, See by Chloe, från Net-a-porter
¤ Denimtunika från H&M
¤ Prickig denimklänning, Marc by Marc Jacobs, från Active Endeavors


Go Tyra!

Jag säger bara: Heja Tyra!

Inspiration-blommigt

168587-32


¤
svart-vit blommig klänning 3.1 Phillip Lim
¤ vit coctailklänning Moschino
¤ gulblommig bikini H&M
¤ röd a-linjeformad topp Moschino
¤ blå läderväska AMcQ
¤ hårspännen H&M


Valentine Day

168587-31

Look-a-like

Idag är jag hemma från jobbet för att jag har ju, som sagt, lunginflammation. Så det har blivit en slappardag framför datorn. Kan vara skönt ibland. Jag hittade en jätteskojig sida (myHeritage) där man kan ladda upp bilder på sig själv och se vem man är lik. Jag blev en blandning mellan Faith Hill, Julia Roberts, Calista Flockheart och Paul Stanley. HAHA! Så det är så jag ser ut ifall någon undrar...



           

Sommaroutfit!

168587-23


Såhär ska jag se ut till våren/sommaren: vit klänning eller tunika, snygga armband liknande sådana som Nicole har på bilden och STORA svarta glajjer!

Oh yeah!

Gå in här och klicka runt på de olika trenderna. SÅ fina kläder som kommer till våren!

Halens?!

       



När jag tänker på
Halens assoccierar jag till fula tantkläder med dålig kvalitet. Men den senaste tiden har jag uppmärksammat att många bloggare faktiskt beställer därifrån, varför jag gick in på deras sida och kollade runt lite. Och mäkta överraskad blev jag! De har ju riktigt fina grejor där. Speciellt skor och väskor. Några grejor som jag gillade är de på bilderna ovan. Kanske att jag får ta och beställa hem katalogen...


Den här tunikan...

...skulle vara fin till bältet i förra inlägget. Halsbandet skulle jag nog inte ha till. Det är lite för pråligt för min smak.

168587-18
Bild: Urban Outfitters

Bälte

168587-17
Detta bältet ifrån
Topshop är bara så underbart. Jag är totalt såld på bälten, det piffar upp vilken topp/tunika/klänning som helst. Måste ha!

The Ark är bäst.

The Ark äger. Så snygga. Så proffsiga. Superbra låt. Stilfulla kläder. Bättre schlager kan det inte bli. Hoppas de tar hem hela vinsten!


168587-16
Bild:
Aftonbladet

Kuvertväskan


     Bild: style.com

Något som jag är svag för är väskor. De kan man aldrig få för många av. Något som jag har fastnat för nu inom väskfronten är stora kuvertväskor. På Marc Jacobs visning var det många av just dessa. Nackdelen med dem är väl att de inte är så praktiska. Men vad gör det när det är oh så snyggt!? Jag skulle inte banga den grå väskan i alla fall...

Kvinnlig eller manlig?

Hittade denna lista hos http://stellaa.blogg.se. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara mer kvinnlig än så:

Min kvinnliga sida:

[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Känt mig sugen på en kopp te?
[ ] Känt glädje över att få blommor i present ?
[ ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[ ] Gråtit efter 9 fyllda år?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
Totalt:14 poäng


Min manliga sida:

[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[ ] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[ ] Läst ett nummer av slitz?
[x] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?
Totalt: 9 poäng

Hostan-följetong

Som jag skrev för någon vecka sedan så hostade jag något fruktansvärt. Det gick inte över utan blev värre, och i förrgårs natt hostade jag så mycket att jag inte fick någon luft. Jätteläskigt! Så jag åkte in till doktorn igårkväll då jag oroade mig för att jag skulle få andnöd igen.

Doktorn undersökte mig och kom fram till att jag har en sorts lunginflammation. Shit! Snacka om att jag blev chockad.

Så idag har jag hämtat ut tre olika mediciner (386 dyra kronor), varav en antibiotika och två jätteäckliga flytande hostmediciner. Hur ska jag lyckas svälja det utan att få upp det igen? Det kommer aldrig att gå. Fy vad jag hatar att vara sjuk. Blä.

Trött på kläder?

Kan man bli det tro? Trött på kläder? Jag speed-shoppade lite idag på lunchen och upptäckte till min förvåning att jag är trött på kläder. Jag hittar varken något unikt, nytt eller något som ingen annan har...känns det som. Är det någon annan som också känner så?

För några dagar sen köpte jag
den härH&M, utan att prova. Så när jag kom hem och testade den kändes det bara...trööök. Plus att jag kände mig så blek, den ljusgrå färgen liksom smälte in i min inte-sett-sol-på-ett-halvår-hud. Så jag lämnade tillbaks den idag. Istället köpte jag en a-linjeskuren vit klänning med guldtrådar i på Gina Tricot. Och brun-utan-sol. Jag kanske lägger ut en outfit-bild en dag på klänningen. En dag då jag inte känner mig så blek-tråkig. Haha.

Just nu känner jag bara: jag vill ha NYTT! Hoppas att det väller in vår-nyheter i butikerna nu i februari. Så jag får tillbaka min shopaholic-nerv :D

Hade jag varit rik...

... hade jag köpt den här från Baum und pferdgarten. En mycket mycket fint skuren beige kavaj, i någon slags glansig bomull. Tänk så fin den hade varit i vårsolen. Den finns i svart också, men personligen är jag inne på ljusa kläder just nu, då nästan mer än hälften av min garderob består av just svart, svart, svart :)



168587-13   Bild: Branten

Lite navy

net-a-porter hittade jag en söt topp från Moschino cheap & chic med knäppning och ett sött hjärta nedtill. En söt vardagstopp... för ca 2500 kronor... Den ska jag drömma om inatt. Godnatt.



168587-12

Det gör oooont!

Jag är sur nu. Inte nog med att jag har haft världens jobbigaste hosta i snart två veckor, nu börjar jag få riktigt ont i halsen också, precis så som man får innan en förkylning. Det får vara bra nu. Jag är inte alls sjuk ofta, men när jag väl blir det - då blir jag rejält sjuk. Jag hatar det. Jag får hoppas att melodifestivalen piggar upp mej lite. Puhuu.

Ha det så bra.

(Klämkäck rubrik jag fick till föressten.)

Plånböcker

Nylon magazines sida hittade jag dessa annorlunda och ack så söta plånböckerna. De är handgjorda utav en tjej som driver företaget med det söta namnet Queen Bee.  :) Den grå plånboken heter "A little bird, perching and chirping upon a branch." Kan det bli gulligare?

168587-11
168587-10

Topshop it is!

Jag måste slå ett slag för Topshop. De sviker aldrig vad gäller mode. Har precis varit inne på deras sida och tittat runt och jag tyckte att deras tunikor samt klänningar är de finaste jag sett på länge. Jag hittade några som jag hoppas hoppas de får in i göteborg-butiken. Tänk vad fina dessa blir till våren/sommaren!

         

¤ Den första klänningen med vita och mörkblå ränder har alla söta detaljer jag tycker om: knappar, empireskärning, volang-ärmar samt små fickor med knappar på. Tänk dej den här på, ett par stora glajjer samt en brunbränd kropp. Snälla sommar kom!


¤ Den andra tunikan är förträfflig med små äpplen överallt. Jag tycker egentligen inte om mönstrat/tryck (det måste vara ett riktigt snyggt eller sött mönster för att jag ska gilla det) men den här tycker jag riktigt mycket om.


¤ Den tredje tunikan tycker jag är en fin vardags-topp. Nu när det är lite kyligt ute skulle jag ha grova strumpbyxor eller slickade blå stuprör till. Mm-mm-mm!


¤ Till den fjärde tunikan är det ju abslout snyggast om man är brunbränd till, så att den blå färgen riktigt lyser på en. Även den har söta fickor.

Till alla dessa fyra klänningar skulle det också vara snyggt med denna väskan (Mint & Vintage) och dessa oversize-glajjer till. Jag.Vill.Ha.Sommar.Nu.


   Oversized Sunglasses


Ha det så bra!