8 fakta

Jag säger bara trött, trött, trött. Jag har jobbat på tok för mycket denna veckan eftersom vi har börjat ha extraöppet inför jul i butiken, så räkna med att bloggningen kommer gå lite på halvfart i en månad framåt nu. Men, jag har blivit utmanad av gulliga Jenny att skriva 8 fakta om sej själv, så det kan jag väl bjuda på  Kul!

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
- den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor
- i slutet av inlägget skriver du namnet på och länkar till de 8 personer som du, i din tur, utmanar"


1. Jag är en extrem "period-människa". Det vill säga att när jag fastnat för något (t ex en klädstil, mat, träning, kille etc) så kör jag det fullt ut ett tag men tröttnar sen snabbt, jag kan liksom inte göra något lagom. Som till exempel just nu så tränar jag endast spinning, ingen annan typ av träning. Och jag har ätit exakt samma frukost (två fullkorns-äggmackor och chailatte) varenda dag nu i säkert en månad, men kommer antagligen att tröttna på det snart också.

2. Jag har blivit utskälld av Bert Karlsson när jag jobbade åt honom. Jag kan säga som så att jag tycker han är en väldigt otrevlig person och kan inte förstå hur han kan vara så "folkkär".

3. Jag har ett extremt bra fotografiskt minne, och har på så sätt nästan alltid fått full pott på faktaprov och glostest i skolan.

4. Jag brukar låtsas att jag är skitdålig på att ljuga, men är jätteduktig på det i egentligen, på så sätt tror många (läs mamma och pappa hehe) att jag aldrig ljuger, eftersom de tror att jag inte kan det.

5. Jag och min lillasyster som är sju år yngre får ofta frågan om vi är tvillingar, alltså tyder det på att jag ser ut som en trettonåring eller?

6. Jag skäms lite för min konstiga humor, vilken är den att jag tycker det är skitkul när folk ramlar (kan sitta och garva ihjäl mej för mig själv när jag tänker tillbaka på när någon ramlat)! Helt sjukt.

7. Jag gråter jättelätt åt filmer, dokumentärer, andras olyckor mm, men däremot inte när jag tycker synd om mig själv. Senast jag grät var igår då jag tittade på detta klippet. En riktig glädjehistoria, man blir så glad för honom!

8. Jag har aldrig nånsin haft huvudvärk, vet inte ens hur det känns att ha det. Däremot blöder jag näsblod väldigt ofta, oftast när jag är stressad eller har sovit för lite.

Alla som vill är utmanade!

Också måste jag ju få visa en grymt snygg bild också på allas våran fancy Mary-Kate (vill ha hennes hår!):


image659

071122

image657

Idag har jag spanat lite i stan efter något nytt att ha till party...och köpte en paljettkjol (H&Ms för 98 spänn) trots att jag tycker det känns lite uttjatat. Men den får åka tillbaks bums imorgon! Den var så himla obehaglig att jag inte tror jag kan dansa i den...så det får väl bli det gamla vanliga typ jeans, topp, smycken och en snygg makeup. Men jag känner att jag vill ha något nytt, som inte är alltför dyrt heller...tricky. Lägger upp imorgon om jag hittar något.

T-shirt: H&M
Kjol: omsydd från Gina Tricot (från i våras)
Skärp: H&M
Ringar och armband: typ H&M det också

071121

image656

Mitt
nygjorda secondhand-fynd har jag sytt om nu och den blev riktigt fin faktiskt. Iallafall till min älskade skinnjacka, det blir en fin kontrast liksom. Jag tror faktiskt att blommigt kommer komma stort till våren...mmm det tror jag...så igår gjorde jag ytterligare ett superfynd. Men det får jag ta någon annan gång.

Klänning: secondhand
Skinnjacka: Ellos
Boots: sammets-kilklackar som jag jag köpte på Dinsko för några år sedan
Ringar: Lindex och Indiska

ps. Vad tycks om min bildredigering? Photofiltre är ett skitbra program måste jag säga!

Smashing.

Är inte detta smashing så säg? Jag är faktiskt redan lite smått trött på paljett-trenden, men detta var ju klockrent så att säga. Måste måste måste ha denna ifrån H&M så att jag blir såhär snygg som Daria Werbowy!

image655

Fyndat i veckan

image654

Jag hatar att vänta har jag kommit på. Det är bland det tråkigaste jag vet och i veckan när jag fick vänta på en buss som var försenad fick jag myror i brallan typ och klarade inte av att bara sitta still och glo. Så jag gick till närmsta secondhand-butik och fick med mej lite grann.

> Ett urtjusigt bälte som jag kommer att ha i midjan till klänningar. Det känns liksom lite rustikt och coolt när man har på sej det.
> En fuskpäls såklart. Nu är det nog inte en enda modebloggare som inte har en päls.
> En blommig och lite tantig klänning. Måste dock sys om fixas till lite innan den blir bra, förhoppningsvis någon gång innan våren då jag tror den kommer bli så rätt, så rätt.

Outfit fredag

168587-653

Fy vilket jäkla väder det är idag! Tur att jag hade gummistövlar så att jag slapp sicksacka runt alla vattenpölar - med stövlar är det bara att kliva rätt över dem!

Klänning: Gina Tricot
Jacka: Jsfn
Jeans: H&M
Stövlar: scorett
Bälte: H&M barn
Sjal: köpte jag idag på Jack&Jones(!)
Ring: Lindex

Önskeoutfit

image652

Mc-boots: med små nitar på från
Topshop
Skinnjacka: en mycket fin sådan från Ellos
Väska: Acne
Nagellack: mörkrött från Opi
Klänning: sött mönster från Junya Watanabe


Den perfekta skinnjackan

Jag har äntligen hittat den - den perfekta skinnjackan. Idag hämtade jag ut min beställning som jag gjorde på Ellos och packade upp (eller snarare rev upp) skinnjackan, tog på mej den och sprang till spegeln. Shit pommesfrites! Den sitter ju som en smäck och är huuuuur fin som helst. Jag är lycklig nu. Hädanefter kommer allt som jag tar på mej som känns lite sådär halvsnyggt förvandlas till smashing med min älskade skinnjacka över.


My precious --> 168587-650


Dessutom hade jag beställt en mycket praktisk kedja så att jag får användning för alla mina clutchar. Den är inte bara praktisk - den är snygg också.  Så nu kan jag dansa säkert utan att oroa mej för vart jag har väskan. Det gillar jag serru.

image651

Sweatshirt

168587-652 Bild: lundlund

Något som måste införas ytterligare på min inköpslista är en oversized sweatshirt. Jag tror att det är ett utmärkt basplagg som man både kan ha som "klänning" till strumpbyxor och sådant men även till jeans och ett par snygga boots. Jo, det låter som att det skulle passa i min garderob ja.

Fuuuur

image647
Ge mej en päls nu tack typ? Jag ska banne mej snoka igenom varenda secondhand affär i stan på jakt efter en snygg päls!

Bild:
lundlund

Check check

image644

Då så. Då var två saker avklarade på
inköpslistan. Jag rusade på lunchen till H&M för att se om nitarmbandet fanns kvar och det fanns det inte! Eller jo, det hade trillat ner på golvet såg jag sen....phew!

Trädet

168587-639

På Åhlens såg jag ett jättefint träd som egentligen bara är meningen som en prydnadsgrej. Men jag kom på att man också kan ha det som smyckeshängare. Så istället för att bara stå i bokhyllan och se fint ut fyller det en funktion också!

Inköpslista

Det var längesedan jag gjorde en inköpslista och det märks när jag är i affärer då jag inte riktigt vet vad det är jag är ute efter. Det jag känner just nu att jag behöver är:

> Något långt och ljusgrått, typ en kombinerad t-shirt/klänning/tunika. Det är nog det enda basplagget jag känner att jag saknar just nu.
> Knästrumpor. Ett par svarta och ett par gråa.
> Ett smalt bälte eller rep av något slag som man kan vira flera varv runt midjan.
> En grå halsduk. Den ska vara tunt stickad och lång så att man kan vira den flera varv runt halsen.
> Paljett-nånting. Antingen en svart paljettväst, paljettkjol eller paljettklänning - att ha till party såklart!
> Ett nitarmband. Jag såg ett skitsnyggt på H&M:s herravdelning igår och naturligtvis köpte jag det inte! Också  fanns det bara ett kvar... Det blir till att rusa dit på lunchen imorgon!

Nitar och purpur

image637

Jag glömde ju att visa gårdagens fynd: ett nitbälte från H&M barn för 79:50 (det som typ alla modebloggare har haha) och ett par purpur-färgade strumpbyxor från Åhlens så att jag så småningom ska bli
såhär snygg.


Beställning


 
168587-634                  168587-635

Ibland får jag knepiga ryck vad gäller shopping. Nästan lite som tvångstankar, eller nja...snarare impulser. Jag ser något snyggt, tänker snabbt och tjoffs så har jag köpt det utan att riktigt ha tänkt. Idag blev det en sådant ryck, närmare bestämt en skinnjacka för 899 pix på
Ellos. Jaaa, den som Linn har. Fruktansvärt snygg. Varför har jag inte klickat hem den tidigare för?

Och på rabattkod.se såg jag att man fick 300 spänn i rabatt, då tänkte jag som så att jag kan unna mej en till grej för 300 kronor för det tjänar jag ju på. Right? Iallafall så blev det en snygg kedja till alla dessa clutchar man har så att man äntligen kan använda dom när man är ute och svirar! Så bra så.

Outfit fredag

168587-633

Jag har uppdaterat väldigt dåligt de senaste veckorna och det beror på att det har kännts som ett måste mer än att det är roligt att skriva inlägg på bloggen. Och så ska det ju inte vara. Så hädanefter uppdaterar jag då jag känner för det och då jag känner inspiration. Ibland blir det mer ibland blir det mindre. Men huvudsaken är att jag ska känna att det är kul att blogga!

Idag har jag på mej:
Klänning:
H&M barn
Heltäckande strumpbyxor
Skor: Vagabond
Jacka: H&M
Ring: H&M